Facebook: Kako onemogućiti povijest lokacije na iPhoneu

Aplikacija Facebook koristi iPhone GPS (iOS) za snimanje svakog korisnika i kreiranje karte sa svim posjećenim mjestima tijekom dana. Praćenje funkcionira čak i kada je aplikacija zatvorena, a prema društvenoj mreži pomaže u prikupljanju podataka kako bi se poboljšalo iskustvo korištenja. Međutim, funkcija se može smatrati invazivnom i može ugroziti privatnost.

Ako vam nije ugodno znati da Facebook bilježi vašu povijest lokacije, slijedite upute u nastavku i saznajte kako onemogućiti tu značajku na iPhoneu. Savjeti se odnose na sve modele Apple smartphone uređaja, kao i na iPad i iPod touch, koji također pokreću iOS.

Evo kako zaustaviti Facebook od registracije vaše iPhone lokacije

Facebook objavljuje funkciju koja pronalazi Wi-Fi u cijelom svijetu

Korak 1. Otvorite Facebook aplikaciju i dodirnite izbornik sendvič koji se nalazi u donjem desnom kutu zaslona. Zatim povucite zaslon do kraja i dodirnite Postavke.

Pristupite postavkama usluge Facebook

Korak 2. Sada dodirnite "Postavke računa" i na stranici s postavkama dodirnite "Lokacija".

Otvorite postavke lokacije

Korak 3. Konačno, onemogućite opciju "Povijest lokacije" i potvrdite pritiskom na "Onemogući".

Isključivanje povijesti lokacija

Korak 4. Ako želite spriječiti da Facebook pristupi vašoj lokaciji, dodirnite "Lokacija". Otvorit će se aplikacija iOS postavki, koja se već nalazi na zaslonu s postavkama privatnosti aplikacije.

Otvorite postavke privatnosti aplikacije Facebook

Korak 5. Odatle dodirnite "Lokacija". Odaberite "Nikada" kako biste spriječili da Facebook dobije vašu lokaciju ili "Tijekom korištenja aplikacije" ako želite da društvena mreža zna gdje se nalazite samo kada koristite aplikaciju.

Spriječite pristup Facebooku vašoj lokaciji

Iskoristite savjet kako biste isključili povijest lokacije iPhone aplikacije na iPhoneu (iOS) i dobili više privatnosti.

Kako ostati nevidljiv u Facebook chatu? Otkrijte na forumu.