Google fotografije: kako spremiti fotografije koje su označene na Facebooku

Fotografije s Facebooka možete spremiti u Google fotografije automatski putem IFTTT-a. Aplikacija, koja automatizira niz radnji na pametnom telefonu, može uvjetovati sustav ili aplikacije instalirane na mobilnom telefonu za izvršavanje određenih naredbi koje je korisnik unaprijed odredio. Dakle, Google fotografije mogu spremiti sliku društvene mreže kad god je korisnik označen na njoj. Provjerite, korak po korak, kako spremiti označene Facebook fotografije s IFTTT-a na svoj Android telefon ili iPhone (iOS).

Saznajte kako spremiti označene Facebook fotografije u Google fotografije pomoću usluge IFTTT

Facebook: Kako spriječiti pristup povezanim aplikacijama do vaših podataka

Korak 1. Otvorite IFTTT aplikaciju. Ako je to prvi pristup, jednostavno se prijavite na svoj Facebook ili Google račun i prihvatite uvjete korištenja klikom na "Nastavi".

Ako prvi put pristupate IFTTT-u, registrirajte se

Korak 2. Kada je početni zaslon aplikacije otvoren, odaberite posljednju ikonu u donjoj traci. Na sljedećem zaslonu, "Moji appleti", kliknite simbol "+", koji se nalazi u gornjem desnom kutu.

Korak 3. Kliknite opciju "Ovo" da biste odabrali što će pokrenuti željenu radnju. Zatim dodirnite polje za pretraživanje.

Kliknite na polje za pretraživanje IFTTT

Korak 4. Unesite "Facebook" kako biste pronašli društvenu mrežu. Pomaknite se na sljedeću stranicu dok ne vidite stavku "Obilježeni ste fotografijom" i odaberite opciju.

Kliknite na ikonu Facebook koja se pojavljuje u IFTTT-u

Korak 5. Sada, da odaberete što će biti akcija, kliknite na "To". Ponovno upotrijebite polje za pretraživanje i potražite "Google fotografije".

Korak 6. Autorizirajte aplikaciju za povezivanje s Google fotografijama tako da kliknete "Poveži", a zatim odaberite radnju "Učitaj fotografije u album".

Povežite IFTTT s Google fotografijama

Korak 7. Ako niste prijavljeni na IFTTT sa svojim Google računom, sada je vrijeme da unesete svoje vjerodajnice. Najprije odaberite račun za povezivanje ili dodavanje novog, a zatim dodirnite Dopusti.

Dopusti IFTTT-u da se prijavi na vaš Google račun

Korak 8. Na sljedećoj stranici možete odabrati na koji će album program spremiti fotografije, klikom na označenu strelicu. Nakon završetka odabira dodirnite ikonu "check".

Kliknite ikonu IFTTT za provjeru

Novi applet je izrađen, a od sada će svi računi koje označavate na usluzi Facebook biti spremljeni na vaš račun usluge Google slike.

Facebook: Kako povratiti izbrisane poruke? Otkrijte na forumu.